dissabte, 6 de juliol de 2013

BRUGUERA - RIBES DE FRESER

Per fer aquest tram tenim tres opcions diferents. Dues marcades per Itinerannia amb senyals grocs i la socorreguda carretera (5 Km - 1:15h.) pels qui no vulguin complicar-se la vida.
De les dues rutes marcades, la primera ens la trobem al entrar a Bruguera venint del Coll del Saltor i es la que va a Ribes de Freser per Can Parramón (2:30h) i es la que descriurem en aquest blog. Una altre opció és anar pel Coll de Manter (3h) amb molts més desnivells.

Un dels problemes de la ruta per Can Parramón és el tram entre Bruguera i Can Parramón, baixant per la riera de Bruguera. És una zona molt poc fressada i que si no té un manteniment sovint ens podem trobar amb alguna dificultat de pas.
Des del pont d'entrada a Bruguera agafarem el corriol riera avall
Abans d'arribar a Can Parramón, trobarem un arbre monumental catalogat per la Generalitat, el Roure de Perramón.


A Can Parramón, veiem una petita ermita amb la data de 1877 a la porta.

A partir d'aquí seguim per la pista de terra en direcció est fins a creuar la riera de Bruguera que tornarem a girar per la mateixa pista en direcció oest. Ens anirem trobant pals indicadors.
Deixem enrera el desviament a la central hidroelèctrica de Montagut i el balneari del mateix nom. Anem en direcció nord per la part alta de la riba esquerra del riu Freser. Ara la pista puja cap a la carretera i veiem abaix a l'esquerra la masia de Can Torroella.
Sortim a la carretera de Bruguera a Ribes de Freser, a 3,5 km de Bruguera. Per arribar a aquest punt es triga el doble de temps que anant per la carretera i val a dir que amb precaució es pot fer tranquil·lament doncs no és gaire transitada.
Seguim per la carretera uns 500 mts. fins que trobem un rètol a mà esquerra que ens indica la Font de Vistalegre.

Baixem cap a aquesta font i seguim de nou el camí fins arribar a Ribes de Freser